Vállalkozói - adózási infók

Hulladékgazdálkodás

hulladekA hazai hulladékgazdálkodási rendszer átalakítására a 2018/851 EU irányelvben meghatározott célszámok teljesítése érdekében van szükség. Az Európai Unió hulladékpolitikájának alapvetése – melyet a 2008/98/EK irányelvben rögzít –, hogy az egyes termékek életciklusa végén szükséges hulladékkezelés (újrahasználat, hasznosítás, ártalmatlantás) költségeit a gyártók, termelők fizessék meg. Ezt hívják kiterjesztett gyártói felelősségnek (angolul: extended producers responsibility, a továbbiakban EPR), amelynek rendszerbe foglalt működését Magyarországon a 80/2023. (III.14.) Kormányrendelet szabályozza. Többek között ez fogja biztosítani a körforgásos gazdaság koncepciójának megvalósulását. A hulladékkal kapcsolatos átfogó rendelkezéseket a 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról tartalmazza.

Bővebben ...

Hogyan segíthetünk vállalkozásod hatékonyabb működtetésében?

001

Cégünk széleskörű szolgáltatásokat kínál könyvvezetés, adószakértés terén, amelyek célja ügyfeleink vállalkozásának hatékonyabbá tétele. A vállalkozások sikere és növekedése szempontjából alapvető fontosságú az ügyviteli feladatok megfelelő kezelése, azonban a pénzügyi és jogi szabályozások összetettsége gyakran nehézséget okoz a vállalkozásoknak.

Cégünk könyvvezetési, bérszámfejtési, könyvvizsgálati, igazságügyi könyvszakértői és főkönyvelői szolgáltatásokkal segíti ügyfeleit az ügyviteli feladatok hatékony kezelésében. Az adatrögzítéstől kezdve a könyvelésen és adóbevallások elkészítésén át az adóhatósággal való kapcsolattartásig számos szolgáltatást nyújtunk, amelyekkel a vállalkozások egyszerűbben és hatékonyabban működhetnek a mindennapokban.

Főkönyvelői szolgáltatásunk keretében tapasztalt kollégáink elvégzik a havi ellenőrzéseket, benyújtják a szükséges adóbevallásokat és elkészítik az évközi és záró mérleget. Bérszámfejtési szolgáltatásunk segít a bérek és járulékok kiszámításában, adóbevallások elkészítésében és a munkavállalók adatainak kezelésében. Cégünk a legmodernebb szervertechnológiákat alkalmazza, hogy ügyfeleink számára kiváló minőségű és megbízható távoli elérést biztosítsunk. Dupla internetkapcsolatunk révén garantáljuk a magas rendelkezésre állást és a gyors adatátvitelt.

A könyvvizsgáló szerepe Magyarországon rendkívül fontos, mivel a könyvvizsgáló által végzett ellenőrzések eredményei alapján készül a hitelesítő könyvvizsgálói jelentés, amelynek nyilvánosságra hozatala kötelező. A hitelesítő könyvvizsgálói jelentés a társaság megbízhatóságát és üzleti teljesítményét tükrözi, és nélkülözhetetlen lehet a hitelfelvétel, az Európai Uniós pályázatok, valamint a partnerkapcsolatok bővítése során. Cégünk könyvvizsgálói szolgáltatást kínál Magyarországon, amely biztosítja a társaságok számára a megbízható és hiteles könyvvizsgálati eredményeket. Könyvvizsgálóink részletesen átvizsgáljáka vállalkozások pénzügyi helyzetét, ellenőrzik az üzleti folyamatokat.. A könyvvizsgálói szolgáltatásunkkal biztosítjuk, hogy a társaságok beszámolói hűen tükrözzék a gazdálkodásukat, és megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak. Cégünk könyvvizsgálati szolgáltatásai megfelelnek a hazai és nemzetközi könyvvizsgálati szabványoknak, és szakembereink folyamatosan képzik magukat, hogy naprakész tudással szolgálhassanak ügyfeleink számára. Emellett az ügyfeleink biztonságérzetének növelése érdekében a könyvvizsgálói szolgáltatásunk keretében nemcsak könyvvizsgálati jelentést készítünk, hanem az ügyfelek számára konzultációs lehetőséget is biztosítunk. A jó könyvvizsgáló nemcsak egy könyvvizsgálói jelentést ad ki, hanem a tulajdonos kontrolleszköze, a tulajdonos érdekeinek védője.

Összességében, törekvésünk, hogy ügyfeleinknek olyan üzleti támogatást nyújtsunk, amely segítségükre van az ügyviteli feladatok hatékonyabb kezelésében, és ezzel hozzájárulunk a vállalkozásuk sikeréhez és növekedéséhez.

Nagy Sándor üv.

 

BIREG

2021. január 31-ig regisztrációs kötelezettség vonatkozik minden közösségi engedéllyel rendelkező EU-s és magyar nemzetközi fuvarozást végző vállalkozóra (3,5 tonnát meghaladó össztömegű, nemzetközi közúti árutovábbítást végző tehergépjármű, illetve 7,5 tonnát meghaladó össztömegű nemzetközi saját számlás közúti árutovábbítást végző tehergépjármű esetén). A regisztrációt a tehergépkocsi üzembetartójának vagy a szállítónak kell elvégezni, a magyarországi szállítási feladat megkezdése előtt vagy a Magyarország területére történő belépés előtt.

Bővebben ...

Mit is jelent a fejlesztési tartalék?


A fejlesztési tartalék az aktuális év adózás előtti eredményét csökkenti. Az eredménytartaléknak az adóévben lekötött tartalékba átvezetet és az adó év utolsó napján lekötött tartalékként kimutatott összege, de legfeljebb az adóévi adózás előtti nyereség összege és legfeljebb adóévenként 10 milliárd forint lehet.

Bővebben ...